Tankemylder – Hvad kan jeg selv gøre? 

Hvis du bekymrer dig, er det en naturlig del af at være menneske.
 
Men har du tendens at bekymringen udvikler sig til en negativ spiral, hvor tankerne myldrer rundt i hovedet og du har svært ved at komme i gang med opgaver, slappe af eller falde i søvn.
 
Få gratis råd i dette opslag, til at få ro på tankemylderet. 

Når du bekymrer dig intenst, kan du opleve en række fysiologiske reaktioner, der svarer til, at du står over for en reel trussel. Din krop kommer i alarmberedskab, og du får måske hjertebanken, sveder og ryster. Reaktioner, der kan forstyrre din evne til at koncentrere dig, slappe af og falde i søvn. Hvis du over længere tid er anspændt og ikke kan slappe af eller falde i søvn, kan det udvikle sig til depression angst og et fastlåst nervesystem. 

Jeg oplever oftest at årsagen hertil er misforståede, negligeret og følelser der ikke er blevet anerkendt af dig selv, dine nærmeste eller måske en chef der ikke ser dig. 

– Ræk ud efter en terapuet du kan snakke med, det er så godt at åbne op overfor en som ikke har en personlig rolle i dit liv, men som er der for at hjælpe dig. 

– Træk vejret dybt ned i maven, så til lunger og pust ud – Din krop trækker vejret for dig.

– Gå ud i naturen uden et formål. Ingen plan; bare gør det du har lyst til og følg den rute som fanger din opmærksomhed i nuet og som føles god. 
 
– Bachs blomstermedicin – midler til bekymring:
Agermåne – Bekymring og indre smerte som skjules for andre, overfladisk munterhed.
Hestekastanie – Pinefuld indre samtale og diskussion, uønskede tanker som kører i ring.
Rød hestekastanie – Frygt eller angst på andres vegne
Kan købes hos din lokale helsekost. 

– Neurexan Heel hvis du har søvnforstyrrelser, tankemylder eller ikke kan falde i søvn. Regulerer den urolige søvn. Let at anvende. Men indeholder laktose hvis dette ikke tåles.