Hvilken indflydelse har dine tænder på dit helbred?

Vidste du at hver tand har det vi kalder tubuli kanaler i emaljen, med 6 km pr. tand? 

Det synes jeg er ret vildt, og hvorfor synes jeg det? – Det er nemlig allerede her vi optager det vi kommer i munden. 

Derfor er det vigtigt at passe på dine tænder… 


Amalgam (kviksølv) 


Hvis du har amalgam-plumper, har du det der kaldes en uorganisk fyldning. Det i sig selv er ret giftigt, men fordi du har bakterier i mundhulen omdannes den uorganiske kviksølv sig til organisk kviksølv, som er biologisk toxisk x 100. Også kaldet kviksølvdampe, som kan passere blod-hjerne-barrieren. Så når du tygger, spiser eller drikker varme drikke, så fordamper kviksølvet og opdages i din krop. 


Rodbehandling 


En rodbehandlet tand kan også være et fokus. Da rodfyldningsmaterialet indeholder bakteriehæmmende og konserverende stoffer: Antibiotika, fluorouracil, iodoform, dexamethason, formaldehyd, m.m. – Som er i direkte kontakt til det vi fagfolk kalder Mesenchymet = Hele kroppen. 


Paracelsus Klinikken i Tyskland har lavet et studie der viser at 93% af kvinder med brystkræft har rodbehandlede tænder svarende til bryst-meridianen (specielt 6+6 tænderne) – Resterende 7% også dentale problemer (rod typisk). 


Men hvordan hænger det så lige sammen med virkning på vores helbred?


Hver tand har en median som har en forbindelse til resten af din krop. Derfor kan din tandstatus have indflydelse på dit helbred, pga. Meridian påvirkning, toxisk forstyrrelse, lokal dysbiose, membranpotentiale ændringer mm. 


Har du derfor problemer som svækket immunforsvar, fordøjelsesproblemer, depression og ubalancer i nervesystemet mm. Kan du udover at kontakte mig, søge hjælp hos en Orthomolekylær tandlæge. 

kilder: Paracelsus Klinikken – fra deres kliniske database.