Hvad er en Heilpraktiker?

Hvad er en heilpraktiker

Heilpraktiker er en natur mediciner, som arbejder med at genskabe balance/homøostase i en syg krop. Den fineste opgave som Heilpraktiker er at se det hele menneske, og finde og behandle årsagen til sygdom, så de selvhelbredende kræfter vi mennesker har, aktiveres så kroppen kan genoprette ubalancer og genfinde sundheden på naturlig vej; frem for at symptombehandle, som man oftest gør i det etablerede system.

Homøostase betyder, at kroppen er i stand til at regulere sine indre processer, så der er ligevægt og sundhed. 


Balance er nøgleordet.


Det vil sige, at din krop har kapacitet til at klare, at du spiser forkert, mangler motion og er stresset og ked af det en tid-måske måneder og år. Men hvis du over en lang årrække forurener din krop med usund kost, med alt for meget sukker, dårligt fedt, rygning, dårligt indeklima, kemisk medicin, miljøforurening, (herunder amalgan fyldninger i tænderne), kan det blive mere end din krop kan nå at udskille.


Balancen forskydes, så det overstiger din krops tolerance. Sygdom opstår. Din krop vil forsøge at give dine indre organer mest muligt energi, og derfor nedprioriteres dine muskler og din fordøjelse. Derved opstår smerterne, trætheden, hovedpinen, eksemen og i sidste forestående de kroniske sygdomme.

Det er individuelt hvor meget et menneske kan belastes. Dette afhænger bl.a. af vores gener og de psykiske belastninger det enkelte menneske er udsat for.