Et gammelt kinesisk ordsprog lyder:

Et gammelt kinesisk ordsprog

”Vil du jage en tiger ud af et hus, skal du åbne alle døre og vinduer, inden du kniber den i halen.”
Det er helt indlysende, at hvis det er ophobede giftstoffer, der gør os syge, så må første skridt i en helbredelsesproces være at arbejde på at komme af med giftstofferne. Vi skal afgiftes eller detoxes.


Første fase i behandlingsforløbet foregår ofte sådan, at der fokuseres på afgiftningen, – at stoppe udefra kommende disponering af miljøgifte, og støtte afgiftnings organerne: nyrer, lever og lymfe. 

For giftstoffer, der helst skulle fjernes fra blodet via nyrer og lever, hober sig op i lymfesystemet og videre ind i binde- og fedtvævet, hvor der i første omgang er god depot kapacitet. 


Men selv bindevævet har også en grænse for, hvad det kan kapere. Og før eller siden begynder de ophobede giftstoffer at hæmme cellernes evne til at optage næringsstoffer og udskille affaldsstoffer. Kroppens forskellige organer, der består af celler og processer, som forløber på celleplan, fungerer derfor på dette tidspunkt ikke længere, som de skal. Og vi begynder at få forskellige symptomer. – såsom; træthed, depression, smerter, hovedpine, eksem og ømhed i muskler og led.